zaterdag 16 januari 2010

Schol met ras el hanout


De Tajine. Een van mijn favoriete instrumenten in de keuken. Op het plaatje hierboven staat mijn vis tajine. Het is altijd beter om een aparte tajine te hebben voor vis en een aparte voor vlees/vega. Anders gaat al je vlees naar vis smaken. Hoe vaak je hem ook wast.

Ras el hanout is een marrokaans kruiden mengsel, wat ook gewoon te koop is in de toko. Het ruikt heerlijk in de pan en brengt je direct in oosterse sferen.

Wat hebben we nodig:

Olijfolie
2 tenen knoflook
3 uien, fijngesneden
1 tl komijnzaad
4 tl ras el hanout (toko, turkse supermarkt, maar je kunt het natuurlijk ook zelf maken. Ik zal het recept ook publiceren)
0,5 tl cayennepeper
3 rijpe tomaten
zout, peper
100 ml vis bouilon
4-6 scholfilets (als duurzaam alternatief kun je hier de Yellow fin sole filets voor kopen. Deze zijn verkrijgbaar bij de grotere supermarkten in het vriesvak.)
sap van 1 citroen
6 takjes koriander


Zet de tajine op het vuur. Voeg een scheutje olie toe en bak de knoflook. Voeg de uien toe en zet het vuur laag. Strooi de ras el hanout, komijnzaad, en cayennepeper in de tajine. Roer een paar minuten om, totdat de kruiden beginnen te geuren.
Doe de tomaten erbij en een beetje peper en zout. Laat dit 1 min aan elkaar wennen.
Giet de visbouilon erbij en breng het mengsel aan de kook. Leg de hele visfilets in de pan en schep het tomaten mengsel er overheen.
Sluit de tajine af en wacht een minuut of 10.
Knip de koriander voor het serveren over de tajine. Houd je van pittig? Verkruimel dan wat chilivlokken over het mengsel.

Serveer met rijst of naan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten