zaterdag 13 november 2010

Bloemkool Aardappel Taartjes met Kaas

Kinderen zijn lief (vaak), draken (soms) en het is altijd een uitdaging om ze aan het eten te krijgen.
Mijn oudste dochter heeft gelukkig de instelling dat ze eerst alles proeft voordat ze er een oordeel over velt, wat ik heel prettig vind. De jongste denkt daar heel anders over, die kijkt ernaar, knijpt er eens in en als het geen kaas of aardappel is, is de kans klein dat ze het "uit het vuistje"eet.

Gelukkig zijn er vele manieren waarop eten opgediend kan worden en zijn papa en mama best creatief. Deze taartjes zijn een idee van papa.
Ze zijn gemaakt in een muffin vorm, halloween pompoenen zijn het (ze liggen op z'n kop)

Wat hebben we nodig?

200 gram bloemkool
200 gram lekkere kruimige aardappels
1/2 ui gebakken
200 gram pittige strooi kaas
nootmuskaat, peper, zout
beetje boter
muffin vorm of kleine bakjes

Kook de aardappels en de bloemkool. Mag best in dezelfde pan. Fruit de ui in een koekenpan met een klein beetje boter.

Wanneer de bloemkool en de aardappels goed gaar zijn, giet ze dan af. Stamp ze goed fijn en voeg een klein beetje boter, nootmuskaat en een snufje peper en zout toe. Doe ook een beetje van de strooi kaas door het mengsel.

Vet een muffin vorm of kleine bakjes in met boter en vul de vormpjes met het bloemkool kaas mengsel. Strooi er ruim kaas overheen en zet de vormpjes zo'n 15 minuten in de oven op 180 graden.

Lekker met worstjes en ketchup. Gemaakt voor kinderen, maar ook lekker voor volwassenen.

Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten